Antoniades, Euripides - (:unkn) unknown (My University, 2026)
O Ευριπίδης Αντωνιάδης αποφοίτησε την Σχολή Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1 Σπουδαστική ΕΠΕ το 1996 στη συνέχεια αποφοίτησε από το από το Τμήμα Μέσων Ενημέρωσης και Πολιτιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Middlesex του Λονδίνου. Το 2000 απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο από το Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών (MA) του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου και το 2015 απέκτησε Διδακτορικό τίτλο (PhD) από το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Την περίοδο 2002-2007 υπηρέτησε στη Βουλή των Αντιπροσώπων ως Κοινοβουλευτικός συνεργάτης και είχε έντονη Κοινοβουλευτική δράση που αφορούσε την υποβολή εισηγήσεων για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και στην παροχή συμβουλών ή/και γνωμοδοτήσεων αναφορικά με τις οικονομικές, κοινωνικές και άλλες επιπτώσεις που σχετίζονται με συγκεκριμένες νομοθετικές ή άλλες προτάσεις που εξετάζονται και ψηφίζονται από την Βουλή των Αντιπροσώπων. Από το 2009 είναι μέλος του Εκπαιδευτικού προσωπικού στο Τμήμα Ε.Σ.Δ στο ΤΕ.ΠΑ.Κ. Η έρευνα του επικεντρώνεται στις απεικονίσεις των μεσών ενημέρωσης, την Επικοινωνιακή, και τη Μεταποικιοκρατική Επικοινωνία. Τα ειδικότερα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο media monitoring. Θέματα που πλαισιώνουν τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στο Κυπριακό πρόβλημα, και τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Κύπρο και τις Ευρωεκλογές. Έχει δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Έχει οργανώσει, διευθύνει και συμμετάσχει σε αρκετά διεθνή και τοπικά συνέδρια και ημερίδες και είχε εθελοντική προσφορά στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων (συνεργασία με τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δ.Ο.Ε ) των Ολυμπιακών Αγώνων της «Αθήνας 2004». Για πολλά χρόνια αρθρογραφεί συστηματικά στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο Τύπο.
Keywords: Media monitoring; Κυπριακό πρόβλημα; Εκλογικές αναμετρήσεις στην Κύπρο και τις Ευρωεκλογές