Ψυχογεωγραφία, Υψηλό και Τεχνητή Νοημοσύνη - Κοντού, Έλλη Σοφία (My University, 2023)
Η παρούσα εργασία με θέμα Ψυχογεωγραφία, Υψηλό και Τεχνητή Νοημοσύνη έχει ως στόχο να παρουσιάσει το καλλιτεχνικό μου έργο σε συνάρτηση με το θεωρητικό πλαίσιο των πιο πάνω εννοιών. Αυτές οι έννοιες αποτέλεσαν την αφετηρία και την πορεία της καλλιτεχνικής μου πρακτικής. Η έρευνα σε σχέση με τα πιο πάνω οδηγήθηκε επίσης σε χρήση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για την παραγωγή εικόνων, επεκτείνοντας με αυτό τον τρόπο την έρευνα για τον αυτοματισμό και τους εικονικούς χώρους που προτείνει η ψυχογεωγραφική προσέγγιση. Στο καλλιτεχνικό έργο η μεθοδολογία μου αναπτύσσεται μέσω του σχεδίου και της εγκατάστασης. Ο αυτοματισμός ακολουθείται από συνειρμικούς συμβολισμούς και γίνεται μια προσπάθεια χαρτογράφησης, χωρίς ακολουθία, όσων λαμβάνουμε και αισθανόμαστε από το περιβάλλον που ζούμε. Ένα αφαιρετικό αρχιτεκτονικό συνονθύλευμα από μνήμες, που φαινομενολογικά δημιουργούν καινούργιες πιθανότητες ποιητικής έκφρασης μέσω ενός εικονικού χώρου, παραμένοντας άχρονες. Με το έργο μου προσπαθώ να ανιχνεύσω καινούργιες συνειρμικές δυνατότητες μέσω της αισθητικής εμπειρίας.
Keywords: Ψυχογεωγραφία; Τεχνητή Νοημοσύνη; Psychogeography; Artificial Intelligence