Οπτική μεταφορά και έντυπη διαφήμιση: Η περίπτωση της σωματοεμπορίας - Λοΐζου, Μαρία (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών,Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Κύριο θέμα της παρούσας εργασίας ήταν η παραγωγή μιας διαφημιστικής εκστρατείας ενάντια στη σωματεμπορία, στην οποία να γίνεται χρήση της οπτικής μεταφοράς. Για να επι-τευχθεί ο τελικός σκοπός ακολουθήθηκε η εξής διαδικασία: Αρχικά έγινε μία βιβλιογραφική ανασκόπηση, όπου εξερευνήθηκε ο ορισμός της οπ-τικής μεταφοράς και οι τρόποι σχηματισμού της στην έντυπη διαφήμιση. Παράλληλα, μελε-τήθηκε η μετωνυμία και η διαφοροποίησή της από την οπτική μεταφορά. Έπειτα ακολούθη-σε η έννοιας της κοινωνικής διαφήμισης. Περεταίρω εξερευνήθηκε ο ορισμός της σωματεμ-πορίας, και τα πιθανά θύματά της. Τέλος έγινε η μελέτη και η ανάλυση επιλεγμένων υφιστά-μενων διαφημιστικών εκστρατειών ενάντια της σωματεμπορίας του κινήματος STOP THE TRAFFIK. Στη συνέχεια, στο σχεδιαστικό μέρος, ακολούθησε η παραδοσιακή μεθοδολογία γραφιστικού σχεδιασμού. Έγινε δηλαδή προσδιορισμός του στοχευόμενου κοινού και ο καθο-ρισμός των μερών που αποτελούν την διαφημιστική εκστρατεία. Τέλος έγινε η παραγωγή σκεπτικού και ο σχεδιασμός της εκστρατείας.
Keywords: Advertising; Optical transport; Trafficking