Ο υλικός κόσμος της πολιτείας - Λοΐζου, Χρίστος (My University, 2023)
Αυτό το κείμενο θα αναδείξει την διαδρομή που περνούν τα έργα της σειράς ο υλικός κόσμος της πολιτείας για να φτάσουν στην τελική τους μορφή. Η δουλειά μου ασχολείται κυρίως με την παλιά πόλη της Λεμεσού, την ιστορία της και αυτή των κατοίκων της (the urban environment). Μέσα από περιπάτους και περιπλανήσεις στην πόλη, μαζεύω αντικείμενα (found objects), τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των έργων μου. Αυτά τα υλικά αναδείχνουν διάφορες οπτικές πλευρές της πόλης, την χρονιότητα, το παλιό, το καινούριο, τις διάφορες τάξεις των πολιτών και τη συνύπαρξη που έχουν οι διαφορετικές κουλτούρες της Λεμεσού. Η περιπλάνηση που κάνω για να μαζέψω αυτά τα αντικείμενα με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα την πόλη μου και τον τρόπο λειτουργίας των ανθρώπων/πολιτών της.
Keywords: Λεμεσός; urban environment; Κουλτούρα