Καμπάνια Ευαισθητοποίησης ενάντια στην κακοποίηση των αδέσποτων ζώων - Παναγιώτου, Αμαλιάνα (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Καλώς και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανπιεστήμιο Κύπρου, 2019)
Το μεγάλο πρόβλημα με τα χιλιάδες αδέσποτα στην Κύπρο, τα γεμάτα καταφύγια ζώων και η άγνοια και αδράνεια των Κυπρίων σχετικά με το πρόβλημα, ώθησε την ερευνήτρια στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας καμπάνιας ευαισθητοποίησης, την «Καμπάνια Ευαισθητοποίησης ενάντια στην κακοποίηση αδέσποτων ζώων». Στόχος της συγκεκριμένης εργασίας είναι να δημιουργηθεί μια δημιουργική και αποτελεσματική καμπάνια ενάντια στην κακοποίηση των αδέσποτων ζώων, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την λύση αυτού του προβλήματος. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, κρίθηκε σκόπιμο σε πρώτη φάση να πραγματοποιηθεί μια βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά με το θέμα. Σε αυτό το στάδιο μελετήθηκαν τα πιο σημαντικά στοιχεία, αναλύσεις και λύσεις που προτάθηκαν ή υλοποιήθηκαν από ερευνητές ή εμπειρογνώμονες που ασχολήθηκαν με το θέμα. Για τη διερεύνηση των ερωτημάτων που τέθηκαν, ακολουθήθηκε η μεθοδολογική προσέγγιση της τεχνικής έρευνας δράσης στη βάση του κλασικού σπειροειδούς μοντέλου, αφού αυτή αποδείχτηκε από την θεωρητική ενασχόληση με το θέμα, η καταλληλότερη. Η ολοκλήρωση της έρευνας δράσης ανέδειξαν πτυχές του θέματος που οδήγησαν τη ερευνήτρια να καταλήξει σε σημαντικά συμπεράσματα και εισηγήσεις για τη μελλοντική βελτίωση της καμπάνιας.
Keywords: Αδέσποτα ζώα; ευαισθητοποίηση; καμπάνια; κακοποίηση