Θραύσματα από το μέλλον - Κατσουλογιαννάκης, Νικόλαος (My University, 2023)
Το έργο της Πτυχιακής μου διατριβής, με τίτλο: Θραύσματα από το Μέλλον, ερευνά και προσπαθεί να ανακαλύψει μέσα από την επιτέλεση και υπενθύμιση του θανάτου, πώς ένα έργο τέχνης φανερώνεται και μετουσιώνεται ως αλήθεια του ίδιου του δημιουργού - καλλιτέχνη, ποια η σύνδεση της τέχνης με τη φύση και γιατί ένα έργο τέχνης λέγεται ότι διατηρεί ανοιχτή την επικοινωνία στον κόσμο. Εξετάζει επίσης πως πατώντας πάνω στα ίχνη του Φουτουρισμού, ο υβριδισμός έχει εισβάλλει σε διάφορα πεδία, καταλήγοντας στην εισαγωγή της μεγαλύτερης χαοτικής αταξίας, την εντροπία, η οποία έχει απλώσει τις ρίζες της έως την τέχνη. Σε νοηματικό επίπεδο, το έργο - εγκατάσταση, Θραύσματα από το Μέλλον, επιχειρεί να αποδώσει την κατάληξη μιας υποτιθέμενης μελλοντικής καταστροφής, που παρεμβαίνει στο σήμερα, με σκοπό να υπενθυμίσει στον Άνθρωπο ως Όν, πως τείνει προς το τέλος του, στέλνοντας σήματα κινδύνου, προς κάθε οικολογική, περιβαλλοντική, ανθρωποκεντρική και οικουμενική κατεύθυνση.
Keywords: επιτέλεση; εντροπία; μετουσίωση; υβριδισμός; βιομορφική γλυπτική; αναδημιουργία