Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία - Μαυρικίου, Κυριάκος (Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο «Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία» εκπονήθηκε από τον Κυριάκο Μαυρικίου, φοιτητή του η’ εξαμήνου του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του ΤΕ.ΠΑ.Κ. υπό την επίβλεψη του καθηγητή Λάμπρου Λαμπρινού και ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2012. Η ιατρική είναι ένας τομέας ο οποίος έχει εξελιχθεί με τη συμβολή της τεχνολογίας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο μέσος όρος ζωής του ανθρώπου. Στα νοσοκομεία, ένα τμήμα που έχει αναπτυχθεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας είναι το τμήμα διαχείρισης επειγόντων περιστατικών. Στην Κύπρο, όμως, το συγκεκριμένο τμήμα δεν εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η τεχνολογία και αυτό δημιουργεί διάφορα προβλήματα ως προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Ο στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η δημιουργία ενός πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία που θα βοηθάει τον τομέα αυτό του νοσοκομείου, να αποθηκεύει ηλεκτρονικά πιο εύκολα και πιο γρήγορα τα περιστατικά, σε μία βάση δεδομένων. Επίσης, θα παρέχει και άλλες λειτουργίες όπως ανάκτηση δεδομένων, εκτύπωση δεδομένων, εγγραφή χρηστών κ.ά. Το πληροφοριακό σύστημα, αναπτύχθηκε, κυρίως, με τη χρήση PHP και μπορεί να τρέξει σε οποιοδήποτε φυλλομετρητή. Για τη δημιουργία της βάσης δεδομένων χρησιμοποίησα το σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων MySQL. Για τη διαμόρφωση του γραφικού περιβάλλοντος χρησιμοποίησα τις γλώσσες HTML και CSS.
Keywords: Medicine; Technology; Assistance in emergencies; Medical emergencies