Οπτικοποίηση Διαδρομών Πλοίων σε Πραγματικό Χρόνο Χρησιμοποιώντας Δεδομένα AIS - Χριστοφή, Κωνσταντίνος (q, 2021)
Το AIS είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης πλοίων, με τα δεδομένα που εξάγονται από το συγκεκριμένο σύστημα, να διαχειρίζονται την ψηφιοποίηση της κίνησης των πλοίων. Παρόλο που ο αρχικός στόχος του AIS ήταν η αποτροπή των συγκρούσεων μεταξύ πλοίων, πλέον χρησιμοποιείται σε αρκετές εφαρμογές οι οποίες περιλαμβάνουν την παρακολούθηση καθώς και τον έλεγχο αλιευτικών και εμπορικών στόλων, τη βοήθεια πλοήγησης στη θάλασσα, και τη διατήρηση της ασφάλεια των πλοίων στη θάλασσα. Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος εξοπλισμός έχει εγκατασταθεί σε πλοία, οι πληροφορίες μεταδίδονται αυτόματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με ως δέκτη σταθμούς εγκατεστημένους σε διάφορα σημεία της Κύπρου. Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με την αναβάθμιση της υπάρχουσας διαδικτυακής πλατφόρμας του ΤΕΠΑΚ, η οποία ασχολείται με την οπτικοποίηση πλοίων στο χάρτη της ιστοσελίδας, αλλά και την ανάπτυξη νέων λειτουργιών. Κύριοι στόχοι της εργασίας είναι η δημιουργία φίλτρων με στόχο την εστίαση της προσοχής του χρήστη σε κάποια συγκεκριμένα πλοία, η οπτικοποίηση διαδρομών πλοίων στο χάρτη, και η προβολή πληροφοριών στο χάρτη τόσο σε πραγματικό χρόνο, όσο και από ιστορικά δεδομένα.
Keywords: Χάρτης; AIS; PHP; Yii2 Framework; JavaScript