Χρήση TRM για ενεργειακή και σεισμική αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων - Δημητρίου, Ραφαέλλας (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2019)
Στην παρούσα μελέτη παρουσιάζεται ο ορισμός του TRM και οι μηχανικές του ιδιότητες. Το TRM είναι ένα σύνθετο υλικό αφού αποτελείτε από κονίαμα το οποίο ενισχύεται με υφασμάτινες ίνες υψηλής αντοχής άνθρακα, βασάλτη, ή γυαλιού. Παρουσιάζεται πειραματική διαδικασία για καλύτερη κατανόηση της μηχανικής συμπεριφοράς του. Στη συνέχεια της μελέτης παρουσιάζεται η αναγκαιότητα της ενεργειακής απόδοσης στα κτίρια καθώς και τρόπους βελτίωσης της με την χρήση του TRM σε συνδυασμό με την πολυστερίνη στο εσωτερικό της τοιχοποιίας τους. Ακολούθως εμπεριέχεται η σεισμική δραστηριότητα και οι καταστροφικές συνέπειες της και παρουσιάζεται πειραματική διαδικασία που αφορά την σεισμική ενίσχυση τοιχοποιίας κτιρίων με TRM. Έπειτα ακολουθεί η παρουσίαση ενός πειράματος που αφορά δύο τρόπους εφαρμογής του TRM, στην οποία γίνετε σύγκριση ανάμεσα τους μέσω των πειραματικών αποτελεσμάτων. Στο τέλος εμπεριέχεται μία πρόταση για ένα καινοτόμο συνδυαστικό σύστημα, το οποίο θα απαρτίζεται από το TRM και ένα μονωτικό υλικό, που θα παρέχει ταυτόχρονα ενεργειακή και σεισμική αναβάθμιση. Συμπεράσματα που εξήχθησαν από την παρούσα μελέτη συνοψίζονται στο τέλος της.
Keywords: Κλωστοϋφαντουργικό ενισχυμένο κονίαμα ( TRM); Ενεργειακή αναβάθμιση; Σεισμική αναβάθμιση; Διαδικασία εφαρμογής TRΜ; Συνδυαστικό σύστημα αναβάθμισης