Σχεδιασμός ολοκληρωμένου συστήματος οργάνωσης και διαχείρισης ασφάλειας από τον εργολάβο για εκτέλεση εργασιών μέρους υδραγωγείου - Κυριάκου, Έλενα (My University, 2024)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά το Σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας για την εγκατάσταση αγωγών και κατασκευή φρεατίων όπως και συναφών εργασιών από την Δεξαμενή Σταυροβουνίου μέχρι την διακλάδωση προς Λευκωσία. Μέσα από την διπλωματική εργασία, περιγράφεται η Πολιτική Ασφάλειας και Υγείας του εργολάβου, οι Νομοθετικές απαιτήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γενικά Στοιχεία του Έργου, η Οργάνωση και Διεύθυνση Εργοταξίου, τα Τεχνικά και Οργανωτικά Μέτρα, η Γραπτή Εκτίμηση Κινδύνων, οι Ασφαλείς Μέθοδοι Εργασίες που προκύπτουν μέσα από την Γραπτή Εκτίμηση Κινδύνων οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν κατά την εκτέλεση των εργασιών, όπως είναι η Αντιμετώπιση Έκτακτων Καταστάσεων και Περιστατικών, ο τρόπος Διαχείρισης Ατυχημάτων και Επικίνδυνων συμβάντων, τους Κανόνες Εργοταξίου, την Ενημέρωση και Εκπαίδευση που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι του έργου καθώς και όλα τα έντυπα και ερωτηματολόγια που πρέπει να τηρούνται κατά την εκτέλεση του έργου. Με την τήρηση όλων των πιο πάνω το εξασφαλίζεται η Ασφάλεια και Υγεία που πρέπει να υπάρχει κατά την εκτέλεση του έργου με στόχο και σκοπό να αποφευχθούν τα εργατικά ατυχήματα.
Keywords: Σχέδιο ασφάλειας και υγείας; Εγκατάσταση αγωγών; Κατασκευή φρεατίων; Δεξαμενή Σταυροβουνίου