Alexakis, Dimitrios - (:unkn) unknown (My University, 2026)
Σπούδασε στο Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ μετά το πέρας των σπουδών του απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Γεωγραφία και Περιβάλλον” του Τμήματος Γεωλογίας με ειδίκευση στην Τηλεπισκόπηση και στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (ΓΣΠ). Το 2009 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή σχετικά με τις εφαρμογές της Γεωμορφολογίας, της Τηλεπισκόπησης και των ΓΣΠ στην Αρχαιολογία. Κατά τη διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής του διατριβής διετέλεσε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) και του ευρωπαϊκού προγράμματος Marie Curie. Εργάστηκε ως επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και ‘Έρευνας καθώς και στο Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης τόσο σε επίπεδο διδασκαλίας όσο και σε ερευνητικό επίπεδο σε θέματα προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως μεταδιδακτορικός επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης και Γεωδαισίας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής.