Μαθηματικοί αλγόριθμοι για ανάλυση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης κτιρίων - Θεμιστοκλέους, Εβελίνα (Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος , Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2014)
Αυτή η εργασία ξεκίνησε με την εις βάθους ανάλυση των πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης κτιρίων, με σκοπό την εξαγωγή χρήσιμων στοιχείων για την ενεργειακή κατανάλωση των κτιρίων. Για να επιτευχθεί ο πιο πάνω στόχος αναλύθηκαν 300 πιστοποιητικά κτιρίων της Αγγλίας. Η ανάλυση αυτή είχε ως αρχή τη συλλογή δεδομένων από τα πιστοποιητικά, ενώ ακολούθησε η απλοποίηση και επεξεργασία των δεδομένων. Η ανάλυση ολοκληρώθηκε με την συσχέτιση των δεδομένων και των στοιχείων ενεργειακής κατανάλωσης του κάθε κτιρίου. Για την καλύτερη κατανόηση της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε για την ανάλυση των δεδομένων, γίνεται η εξήγηση των προγραμμάτων Excel και Mat lab που χρησιμοποιήθηκαν. Μέσω αυτής της εργασίας παρουσιάζουμε πόσο χρήσιμες μπορούν να είναι οι πληροφορίες που προκύπτουν όσον αφορά την ενεργειακή κατανάλωση του κτιρίου, αλλά και την ενεργειακή του κατηγορία. Τα αποτελέσματα της όλης έρευνας έδειξαν πως ήταν δυνατός ο συσχετισμός των δεδομένων που πάρθηκαν από τα πιστοποιητικά, με την ενεργειακή κατανάλωση και την κατηγορία του κτιρίου, χωρίς να χρειάζεται να τελεστεί εξειδικευμένη έρευνα.
Keywords: Ενεργειακή κατανάλωση