Στρατηγικές μάρκετινγκ και αποτελεσματικότητα μέσω Facebook στην ξενοδοχειακή βιομηχανία της Κύπρου - Νικοδήμου, Μαρία (Q, 2021)
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν σήμερα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας του ανθρώπου. Είναι γεγονός ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αξιοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα την πλατφόρμα του Facebook, ως δίαυλο επικοινωνίας και προώθησης. Η ξενοδοχειακή βιομηχανία στην Κύπρο, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της οικονομίας της χώρας, εντούτοις το ερευνητικό έργο που μελετά την σχέση των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ως αποτελεσματικό μέσο μάρκετινγκ της ξενοδοχειακής βιομηχανίας βρίσκεται σε προοιμιακό στάδιο. Η παρούσα μελέτη στοχεύει να προσφέρει στην προοιμιακή αυτή βιβλιογραφία, με χρήσιμες προτάσεις και καθοδήγηση σχετικά με τη στρατηγική μάρκετινγκ που πρέπει να ακολουθήσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες της Κύπρου μέσω της πλατφόρμας του Facebook για μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Μέσα από την συλλογή δεδομένων με ερωτηματολόγια και ανάλυση περιεχομένου της σελίδας στο Facebook 6 ξενοδοχείων της Κύπρου, διερευνήθηκαν οι στρατηγικές και η αποτελεσματικότητα τους. Οι αναρτήσεις με φωτογραφία και βίντεο και συχνότητα που αντικατοπτρίζει τις προτιμήσεις και τα χαρακτηριστικά του πελάτη-στόχου αποτελούν τακτικές αποτελεσματικού μάρκετινγκ μέσω Facebook. Συνάμα η σταθερή επικοινωνία και αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες της σελίδας κρίνονται βασικοί παράγοντες για την αποτελεσματικότερη χρήση του Facebook, προς όφελος της ξενοδοχειακής μονάδας.
Keywords: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης; Facebook; Μάρκετινγκ; Ξενοδοχεία.; Social media; Facebook; Marketing; Hotels