Δημιουργία Zines ως μέσο επικοινωνίας με σκοπό την διατήρηση της παράδοσης της Κύπρου μέσα από τα βιβλία του Κυπριολογικού τμήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρνακας - Αγγελή, Άρτεμις (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή εφαρμοσμένων Τεχνων και Επικοινωνίας,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2017)
Κεντρικό θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η δημιουργία zines και η χρήση τους ως μέσο επικοινωνίας με σκοπό την διατήρηση της παράδοσης της Κύπρου μέσα από βιβλία του Κυπριολογικού Τμήματος (ΚΤ) της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρνακας (ΔΒΛ). Αρχικά, πραγματοποιείται βιβλιογραφική ανασκόπηση μέσα από την οποία διαφαίνονται οι κύριες έννοιες της πτυχιακής εργασίας. Έννοιες όπως το βιβλίο, η βιβλιοθήκη και τα zines. Ακολούθως, γίνεται αναφορά στο τρόπο προσδιορισμού του προβλήματος όπως επίσης και στο ίδιο το πρόβλημα που είναι η απομάκρυνση των ανθρώπων και συγκεκριμένα των νέων από την βιβλιοθήκη αλλά και την παράδοση της Κύπρου. Στη συνέχεια παρουσιάζεται ο τρόπος σχεδιασμού των zines σκοπός των οποίων είναι να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος, δηλαδή να αποτελέσουν μέσον επικοινωνίας με απώτερο σκοπό να συμβάλουν στη διατήρηση της παράδοσης της Κύπρου μέσα από τα βιβλία του Κυπριολογικού τμήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Λάρνακας. Έπειτα, γίνεται παρουσίαση και ανάλυση των αποτελεσμάτων και τέλος, εξάγονται τα συμπεράσματα και δίνονται εισηγήσεις για μελλοντική προσέγγιση.
Keywords: Βιβλία; Βιβλιοθήκη; Κυπριολογικό Τμήμα Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρνακας; Κυπριακές ιστορίες; zines; Εικονογράφηση; Λινογραφία