Διερεύνηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων πρόληψης της νοσοκομειακής μετάδοσης της φυματίωσης - Αλκιβιάδου, Βασιλική (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Το ποσοστό της φυματίωσης τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατά πολύ. Ο έλεγχος των λοιμώξεων της ΤΒ αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα για την δημόσια υγεία λόγω της επιδημίας του HIV, καθώς και της νοσοκομειακής μετάδοσης της, και στην διάδοση πολυανθεκτικών στελεχών της ΤΒ (MDR-TB, XDR-TB).
Keywords: Φυματίωση; Φυματίωση--Πρόληψη; Tuberculosis; Tuberculosis--Prevention