Δημόσιο νοσοκομείο vs ιδιωτικό νοσοκομείο συγκριτική μελέτη για τον προγραμματισμό και την οργάνωση τους - Σωκράτους, Σωκράτης; Χαραλάμπους, Ανδρέας (My University, 2007)
Η φύση του αγαθού υγεία και η ιδιομορφία του σε σχέση με όλα τα άλλα αγαθά επιβάλλει την λήψη συγκεκριμένων μέτρων που αφορούν ιδιαιτερότητες την οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία των μονάδων παροχής υγείας. Οι Υπηρεσίες Υγείας αποτελούν σύνθετα πολύπλοκα και πολυδιάστατα συστήματα που για την επιτυχή λειτουργικότητα, αποτελεσματικότητα, αποδοτικότητα και επιβίωση επιβάλλεται η όλη δομή τους να στηρίζεται σε ένα σωστό στρατηγικό προγραμματισμό, σε μια δομημένη οργάνωση και κατ' επέκταση σε μια ορθολογική διοίκηση.
Public hospital vs private hospital:comparative study of their planning organisation
Keywords: Φύση; Υγεία; Οργάνωση