Η πρόληψη των κατακλίσεων σε βαριά πάσχοντες και η χρήση ειδικών στρωμάτων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των κατακλίσεων - Πολυβίου, Κάλια (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Η βιβλιογραφία είναι πλούσια σε μελέτες που διερεύνησαν την αποτελεσματικότητα των στρωμάτων στην πρόληψη των κατακλίσεων καθώς και του επιπολασμού και των παραγόντων κινδύνου.
Keywords: Μονάδα εντατικής νοσηλείας; Νοσηλευτική; Νοσηλευτές; Intensive care units; Nursing; Nurses