Περιφερειακά ΜΜΕ στην Ευρώπη: οι συνέπειες της απορύθμισης - Σκαμνάκης, Αντώνης; Demertzis, Nicolas (My University, 2000)
Στη νέα γεωγραφία της επικοινωνίας, που ορίζεται από τα παγκόσμια δίκτυα και τη διεθνοποίηση της ροής των πληροφοριών, έχει αναβαθμιστεί η θέση των περιφερειακών και τοπικών Μ.Μ.Ε. Στην δεύτερη και εκτενώς αναθεωρημένη έκδοση του παρόντος βιβλίου, τριάντα ένας πανεπιστημιακοί, ερευνητές και δημοσιογράφοι μελετούν την εξέλιξη των περιφερειακών Μέσων μετά την απορρύθμιση του ευρύτερου επικοινωνιακού πεδίου, μέσα από τη σύγκριση επί μέρους χωρών της Δυτικής, της Κεντροανατολικής και της Νότιας Ευρώπης. Επίσης, αναλύονται οι σχέσεις της δημοσιογραφίας και της δημοσιογραφικής εκπαίδευσης με τα νέα μέσα και τις τεχνολογικές εξελίξεις στην πληροφορική εντός του πλαισίου της; Παγκοσμιοποίησης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Keywords: Mass media--Europe; Mass media--European Union countries; Communication--Europe