Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/26698
Τίτλος: | Βιολογική αγελαδοτροφία στην Κύπρο (περιγραφή βιολογικής μονάδας) | Συγγραφείς: | Δημοσθένους, Αντώνης | Λέξεις-κλειδιά: | Βιολογική παραγωγή γάλακτος;Διαχείριση ασθενειών;Διαφορές με το συμβατικό σύστημα | Advisor: | Τζαμαλούκας, Ουράνιος | Ημερομηνία Έκδοσης: | Μαΐ-2022 | Department: | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | Faculty: | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | Περίληψη: | Στην παρούσα πτυχιακή θα γίνει μια περιγραφή της βιολογικής παραγωγής αγελαδινού γάλακτος στην Κύπρο. Αρχικά δίνονται γενικά στοιχεία για τη βιολογική παραγωγή στην Ευρώπη και ειδικά για την παραγωγή στην Κύπρο, όπως αυτή αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια η μελέτη επικεντρώνεται στην αναλυτική περιγραφή μιας βιολογικής μονάδας παραγωγής αγελαδινού γάλακτος στην περιοχή της Ορούντας στην επαρχία Λευκωσίας. Στην πτυχιακή περιγράφεται η διαχείριση των ζώων διαφορετικών ηλικιών δίνοντας επίσης στοιχεία για την διατροφή, την άμελξη, τη διαχείριση ασθενειών, την αναπαραγωγή και τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη μονάδα. Στην περιγραφή αυτή αναδεικνύονται οι διαφορές στην εκτροφή σε σύγκριση με το συμβατικό σύστημα παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Στα συμπεράσματα της μελέτης αναφέρονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη μονάδα και μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για τη βιολογική παραγωγή γάλακτος στο νησί. | Description: | In this dissertation we will describe the organic production of cow’s milk in Cyprus. Initially, general data are given on organic production in Europe and especially on production in Cyprus, as it has developed in recent years. Then the study focuses on the detailed description of an organic farm producing cow milk in Orounda, in the province of Nicosia. The management of cows at different stages of production is described, giving also information on the nutrition, milking procedures, disease management, reproduction and facilities used by the farm. The description highlights the differences in organic milk production compared to the conventional system. The conclusions of the study refer to the problems faced by this specific farm in organic milk production and useful conclusions can be drawn for organic milk production, in the island | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/26698 | Rights: | Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων. | Type: | Bachelors Thesis | Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Μέγεθος | Μορφότυπος | |
---|---|---|---|---|
Περίληψη Αντώνης Δημοσθένους.pdf | Abstract | 151.47 kB | Adobe PDF | Δείτε/ Ανοίξτε |
CORE Recommender
Page view(s) 50
103
Last Week
2
2
Last month
3
3
checked on 23 Νοε 2024
Download(s) 50
72
checked on 23 Νοε 2024
Google ScholarTM
Check
Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons