Please use this identifier to cite or link to this item: https://ktisis.cut.ac.cy/handle/10488/3941
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΒυρίδης, Ιωάννης
dc.contributor.advisorΚουτίνας, Μιχάλης
dc.contributor.authorΠάτσαλου, Μαρία
dc.date.accessioned2015-01-22T06:51:13Z
dc.date.accessioned2015-11-30T07:27:58Z-
dc.date.available2015-01-22T06:51:13Z
dc.date.available2015-11-30T07:27:58Z-
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttp://ktisis.cut.ac.cy/handle/10488/3941
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10488/3941-
dc.description.abstractΗ παρούσα διατριβή έχει ως σκοπό την απομόνωση μικροοργανισμών οι οποίοι να έχουν δυνατότητα διάσπασης της φλούδας πορτοκαλιού και να δώσουν ως μεταβολικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και συγκεκριμένα αιθανόλη, ενώ ταυτόχρονα να επιβιώνουν υπό την παρουσία Δ-λιμονένιου. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πορτοκαλιού καθώς επίσης και η αξιοποιήσεις που μπορούν να έχουν τα απόβλητα από μια βιομηχανία παρασκευής χυμού πορτοκαλιού. Επισημαίνεται ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η παραγωγή αιθανόλης στις μέρες μας και οι τρόποι ανάκτησής της από τις φλούδες εσπεριδοειδών. Επίσης στο κεφάλαιο αυτό παρουσιάζονται τεχνικές απομονώσεως μικροοργανισμών. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται η παρουσίαση των μεθόδων και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την διεκπεραίωση της παρούσας διατριβής καθώς επίσης και των πειραμάτων που έλαβαν χώρα τόσο για την απομόνωση του μικροοργανισμού όσο και για την μελέτη του. Παράλληλα γίνεται η ανάλυση και συζήτηση των αποτελεσμάτων στο τρίτο κεφάλαιο μέσα από διαγράμματα και σχήματα για την καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας του μικροοργανισμού ο οποίος έχει απομονωθεί.en
dc.formatpdfen
dc.language.isoelen
dc.publisherΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en
dc.subjectOrange Juiceen
dc.subjectMicroorganismsen
dc.subject.otherΧυμός Πορτοκαλιούen
dc.subject.otherΜικροοργανισμοίen
dc.titleΕπεξεργασία αποβλήτων από βιομηχανία παρασκευής χυμού πορτοκαλιού για παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίαςen
dc.typeMSc Thesisen
dc.affiliationCyprus University of Technologyen
dc.dept.handle123456789/7en
item.languageiso639-1other-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Εργασίες/ MSc Degree
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Περίληψη Πάτσαλου Μαρία.pdf209.47 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Page view(s)

106
Last Week
2
Last month
3
checked on Jul 19, 2019

Download(s)

37
checked on Jul 19, 2019

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.