Browsing by Department (Thesis) Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science


jump to
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 33 to 52 of 422 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
May-2023Poor farming systems and poverty in Eastern Uganda: Impacts on food security and food safetyBarasa, Daniel 
Mar-2016Quality and safety of fresh endive; Effect of spearmint and lavender essential oils treatmentXylia, Panayiota 
Jul-2020Study of microbiological and physicochemical characteristics of fermented table olives in Cyprus and the multifunctional properties of the predominant microbiotaAnagnostopoulos, Dimitrios A. 
May-2020UV/Vis και FTIR φασματοσκοπική μελέτη της αλληλεπίδρασης της αιμοσφαιρίνης με τα προϊόντα της αντίδρασης MaillardΑγαθοκλέους, Ιάκωβη 
2014Water resources of Cyprus under changing climatic conditionsCleridou, Niki 
30-May-2021Αγροβιομηχανικά απόβλητα και μη εδώδιμα μέρη φυτών ως πηγή φαινολικών συστατικών με εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμωνΧριστοφή, Ελίζα 
May-2019Αλκοολική ζύμωση και πτητικά συστατικά των κρασιώνΓεωργίου, Αθηνά 
2011Ανάκτηση αιθέριων έλαιων προστιθέμενης αξίας από χαρούπιαΧρυσοστόμου, Μαρία 
May-2023Ανάλυση PCR για την ταυτοποίηση Nosema spp. σε μελισσοκομεία της ΚύπρουΓεωργίου, Κωνσταντίνος 
Jun-2022Ανάλυση Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων στην Κύπρο 2011-2020 και Προοπτικές Εναρμόνισης με τη Στρατηγική Από το Αγρόκτημα στο ΠιάτοΓεωργίου, Νίκος 
May-2023Ανάπτυξη βιοαυτογραφικών τεχνικών για την αξιολόγηση της αντιβακτηριακής δράσης φυσικών προϊόντων έναντι του βακτηρίου Listeria monocytogenesΚωστή, Αλέξανδρος 
2017Ανάπτυξη βιοδιεργασίας παραγωγής ηλεκτρικού οξέος και βιοαιθανόλης από απόβλητα παρασκευής χυμών πορτοκαλιούΜακρή, Ευτυχία 
May-2022Ανάπτυξη βιολειτουργικών ζυμούμενων ροφημάτων αγελαδινού γάλακτος εμπλουτισμένα με εκχυλίσματα φρούτων της οικογένειας RosaceaeΙωάννου, Ιωάννας 
Jun-2018Ανάπτυξη καινοτόμων πολυλειτουργικών επικαλύψεων από πολυφαινόλες χαρουπιού με εφαρμογές στην συσκευασία τροφίμωνΧατζηβασιλείου, Λούκας 
Mar-2023Ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων με βάση το αγελαδινό γάλα και το χαρούπιΜωυσέως, Μαρία 
May-2020Ανάπτυξη τεχνολογίας παραγωγής γιαουρτιού με καλλιέργεια κεφίρΞιούρουππα, Ελισάβετ 
2015Ανακύκλωση ηλεκτρονικών απόβλητων : τεχνολογίες διαχείρισης και προοπτικές στην ΚύπροΣωκράτους, Άρτεμις 
May-2022Ανασκόπηση των φυτοπαρασιτικών νηματωδών στην ΚύπροΚούκου, Δήμος 
2018Ανασταλτική επίδραση φυσικών φαινολών στην ανάπτυξη του μύκητα Aspergillus niger και συσχέτιση με την παραγωγή φουμονισίνης Β2Χαριδήμου, Αντρέας 
2014Ανθεκτικότητα πληθυσμών του παθογόνου της τεφράς σήψης Botrytis cinerea σε μυκητοκτόνες ουσίεςΧριστοδούλου, Σουζάνα