Browsing by Department (Thesis) Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science


jump to
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 28 to 47 of 422 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
Jan-2019Manipulation of the ACC (1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid) deaminase gene in Verticillium dahliae reveals a binary role for ACC in regulating virulence and plant defense: Two sides of the same coinTsolakidou, Maria Dimitra 
May-2019Melatonin as a Seed Priming Compound: Investigation about its effects on germination and root length when applied on Arabidopsis thaliana seedsPavlou, Jan Julian 
May-2020Methods for the biological control of Potato Cyst NematodesAdamou, Andri 
May-2018More than a fungicide: unravelling the beneficial effects of KM in plantsAntoniou, Chrystalla 
2014Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis : αιτιολογικός παράγοντας της νόσου του Crohn’s;Κάρυος, Ραφαήλ 
May-2023Poor farming systems and poverty in Eastern Uganda: Impacts on food security and food safetyBarasa, Daniel 
Mar-2016Quality and safety of fresh endive; Effect of spearmint and lavender essential oils treatmentXylia, Panayiota 
Jul-2020Study of microbiological and physicochemical characteristics of fermented table olives in Cyprus and the multifunctional properties of the predominant microbiotaAnagnostopoulos, Dimitrios A. 
May-2020UV/Vis και FTIR φασματοσκοπική μελέτη της αλληλεπίδρασης της αιμοσφαιρίνης με τα προϊόντα της αντίδρασης MaillardΑγαθοκλέους, Ιάκωβη 
2014Water resources of Cyprus under changing climatic conditionsCleridou, Niki 
30-May-2021Αγροβιομηχανικά απόβλητα και μη εδώδιμα μέρη φυτών ως πηγή φαινολικών συστατικών με εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμωνΧριστοφή, Ελίζα 
May-2019Αλκοολική ζύμωση και πτητικά συστατικά των κρασιώνΓεωργίου, Αθηνά 
2011Ανάκτηση αιθέριων έλαιων προστιθέμενης αξίας από χαρούπιαΧρυσοστόμου, Μαρία 
May-2023Ανάλυση PCR για την ταυτοποίηση Nosema spp. σε μελισσοκομεία της ΚύπρουΓεωργίου, Κωνσταντίνος 
Jun-2022Ανάλυση Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων στην Κύπρο 2011-2020 και Προοπτικές Εναρμόνισης με τη Στρατηγική Από το Αγρόκτημα στο ΠιάτοΓεωργίου, Νίκος 
May-2023Ανάπτυξη βιοαυτογραφικών τεχνικών για την αξιολόγηση της αντιβακτηριακής δράσης φυσικών προϊόντων έναντι του βακτηρίου Listeria monocytogenesΚωστή, Αλέξανδρος 
2017Ανάπτυξη βιοδιεργασίας παραγωγής ηλεκτρικού οξέος και βιοαιθανόλης από απόβλητα παρασκευής χυμών πορτοκαλιούΜακρή, Ευτυχία 
May-2022Ανάπτυξη βιολειτουργικών ζυμούμενων ροφημάτων αγελαδινού γάλακτος εμπλουτισμένα με εκχυλίσματα φρούτων της οικογένειας RosaceaeΙωάννου, Ιωάννας 
Jun-2018Ανάπτυξη καινοτόμων πολυλειτουργικών επικαλύψεων από πολυφαινόλες χαρουπιού με εφαρμογές στην συσκευασία τροφίμωνΧατζηβασιλείου, Λούκας 
Mar-2023Ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων με βάση το αγελαδινό γάλα και το χαρούπιΜωυσέως, Μαρία