Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/8249
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorManganaris, George A.-
dc.contributor.authorΓαβριήλ, Καλλιόπη-
dc.date.accessioned2016-01-20T07:28:54Z-
dc.date.available2016-01-20T07:28:54Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/8249-
dc.descriptionΗ παρούσα μελέτη καταγράφει τη μεταβολή σε απώλεια βάρους, συνεκτικότητα σάρκας, ογκομετρούμενη οξύτητα, διαλυτά στερεά συστατικά, δείκτη ωριμότητας και χρώμα φλοιού δύο ποικιλιών καρπών μεσπιλιάς (Eriobotrya japonica (Thunb.) Lindl. cvs. “Karantoki”, “Morphitiki”) σε διαφορετικό τρόπο συντήρησης. Οι καρποί συγκομίστηκαν σε ώριμο στάδιο. Αρχικά κάθε ποικιλία χωρίστηκε σε δύο ίσες ομάδες. Μια ομάδα από κάθε ποικιλία τοποθετήθηκε σε κοινή ψυχρή συντήρηση (ΨΣ, 3 εβδομάδες στους 4 C) ενώ η άλλη τοποθετήθηκε σε συσκευασία υπό τροποποιημένη ατμόσφαιρα (ΜΑΡ, 3 εβδομάδες στους 4 C). Ακολούθως όλοι οι καρποί μεταφέρθηκαν σε θερμοκρασία δωματίου (~20 C) όπου και έγινε ανάλυση μετά από 0, 2, 4 και 7 ημέρες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι μέθοδοι συντήρησης δεν παρουσίασαν σημαντική διαφορά μεταξύ τους ως προς το χρώμα και τη συνεκτικότητα των καρπών. Παρόλα αυτά προέκυψαν σημαντικές διαφορές στην απώλεια βάρους και στο δείκτη ωριμότητας. Στην ημέρα 0 τα αποτελέσματα της ΨΣ έδειξαν μεγαλύτερη απώλεια βάρους από ότι η ΜΑΡ, αλλά με την πάροδο των επτά ημερών η ΜΑΡ εμφάνισε μεγαλύτερη απώλεια βάρους από ότι η ΨΣ. Με το τέλος του πειράματος ο δείκτης ωριμότητας των καρπών στη ΜΑΡ ήταν μικρότερος από αυτών στη ΨΣ. Εν κατακλείδι, η ποικιλία “Karantoki” αποδείχθηκε πιο ευαίσθητη και στις δύο μεθόδους συντήρησης.en_US
dc.description.abstractChanges in weight loss, tissue firmness, titratable acidity, solible solids content, ripening ratio, external colour of two loquat cultivars (Eriobotrya japonica (Thunb.) Lindl. cvs. “Karantoki”, “Morphitiki”) under two different kinds of preservation were studied. The fruit harvest was at a commercial maturity stage. At first, the fruits from each cultivar were into two groups. A group of each cultivar was kept at cold storage (CS, 3 weeks at 4 C) while the other one was kept in modified atmosphere packaging (MAP, 3 weeks at 4 C). The fruits were then placed at room temperature and were analysed at 0, 2, 4 and 7 days. According to the results, the two kinds of preservation did not show any difference in colour changing and firmness of loquats. However, there were differences in weight loss and ripening index. At day 0 the data of CS showed a higher increase in weight loss than MAP but at day 7 MAP showed a higher increase in weight loss. By the end of experiment, the ripening index of MAP was lower than in cold storage. In conclusion, the “Karantoki” cultivar was noticed to be more sensitive in both preservation methodsen_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectEriobotrya japonicaen_US
dc.subjectWeight lossen_US
dc.subjectTissue firmnessen_US
dc.subjectTitratable acidityen_US
dc.subjectSolible solids contenten_US
dc.subjectRipening ratioen_US
dc.subjectExternal colouren_US
dc.subjectModified atmosphere packagingen_US
dc.subjectCold storageen_US
dc.subject.otherΑπώλεια βάρουςen_US
dc.subject.otherΣυνεκτικότητα σάρκαςen_US
dc.subject.otherΟγκομετρούμενη οξύτηταen_US
dc.subject.otherΔιαλυτά στερεά συστατικάen_US
dc.subject.otherΔείκτης ωριμότηταςen_US
dc.subject.otherΧρώμα φλοιούen_US
dc.subject.otherΣυσκευασία υπό τροποποιημένη ατμόσφαιραen_US
dc.subject.otherΨυχρή συντήρησηen_US
dc.subject.otherΩρίμανσηen_US
dc.titleΗ επίδραση τροποποιημένης ατμόσφαιρας κατά τη συσκευασία στη μετασυλλεκτική συμπεριφορά καρπών μεσπιλιάς μετά από ψυχρή συντήρηση τουςen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.dept.handle123456789/3en
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2019-2020en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.languageiso639-1el-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0002-5849-6104-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Καλλιόπη Γαβριήλ.pdf175.76 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

237
Last Week
0
Last month
15
checked on May 14, 2024

Download(s) 20

133
checked on May 14, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.