Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/369
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΚουτίνας, Μιχάλης-
dc.contributor.authorΣταυρινού, Στέλλα-
dc.date.accessioned2014-07-03T11:30:41Z-
dc.date.accessioned2015-11-30T07:49:34Z-
dc.date.available2014-07-03T11:30:41Z-
dc.date.available2015-11-30T07:49:34Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/369-
dc.description.abstractΟ κύριος στόχος της παρούσας διατριβής είναι η χρήση απομονωθέντα μικροοργανισμού ο οποίος διασπά την φλούδα του πορτοκαλιού με ταυτόχρονη παραγωγή αιθανόλης. Παράλληλα, εξεταστήκαν διάφοροι περιοριστικοί παράγοντες για την παραγωγή του προϊόντος όπως η αντοχή στο έλαιο πορτοκαλιού, το pH και τα σάκχαρα που εμπεριέχονταν στο βιομέσο. Η εργασία αποτελείται από τρία κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο, όπου είναι κυρίως το θεωρητικό μέρος της εργασίας, πραγματοποιείται βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πορτοκαλιού και περιγράφονται διάφοροι τρόποι επεξεργασίας αποβλήτων από βιομηχανίες παραγωγής χυμού πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, γίνεται αναλυτική αναφορά του παραγόμενου προϊόντος, της αιθανόλης, καθώς και των αποτελεσμάτων από άλλους ερευνητές τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως μέτρο σύγκρισης για την απόδοση της βιοδιεργασίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο (πειραματικό μέρος) αναλύονται οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για την εκπόνηση των πειραμάτων. Τέλος, στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η ανάλυση και συζήτηση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν μέσα από τα πειράματα. Από τη συνολική θεώρηση των αποτελεσμάτων της παρούσας μελέτης διαπιστώθηκε πως ο μικροοργανισμός P. kudriavzevii παράγει σχετικά χαμηλές συγκεντρώσεις αιθανόλης με μέγιστο τα 35 g/L, συγκριτικά με μελέτες άλλων ερευνητών με παραγωγή μέχρι 40-45 g/L χρησιμοποιώντας διαφορετικούς μικροοργανισμούς. Επιπρόσθετα, μέχρι σε 0,01% (v/v) συγκέντρωση ελαίου πορτοκαλιού παρατηρήθηκε αναστολή της λειτουργίας του μικροοργανισμού για 24 ώρες. Για μεγαλύτερες συγκεντρώσεις όπως 0,05% (v/v) και 0,1% (v/v) αυξάνεται και το ποσοστό αναστολής σε 48 και 54 ώρες, αντίστοιχα. Τα όρια αντοχής του συγκεκριμένου μικροοργανισμού στο Δ-λιμονένιο είναι πολύ κοντά στις τιμές που παρουσιάζουν άλλες έρευνες (0,05% (v/v)). Κλείνοντας, παρατηρήθηκε η ικανότητα του μικροοργανισμού να καταναλώνει τα σάκχαρα αλλά η παραγόμενη αιθανόλη δεν ξεπέρασε τα 35 g/L. Αυτό υποδηλώνει πως ο μόνος περιοριστικός παράγοντας ήταν το ίδιο το προϊόν της διεργασίας, αφού η δραστικότητα του μικροοργανισμού σταματά όταν το παραγόμενο προϊόν φτάσει τα 35 g/L.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος , Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectΠορτοκάλιen_US
dc.subjectΑιθανόληen_US
dc.subjectΜικροοργανισμός P. kudriavzeviien_US
dc.titleΠαραγωγή βιαιθανόλης από απόβλητα πορτοκαλιού με το στέλεχος pichia kudriavzeviien_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.dept.handle123456789/7en
dc.relation.deptDepartment of Environmental Science and Technologyen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyearemptyen_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.languageiso639-1el-
crisitem.author.deptDepartment of Chemical Engineering-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0002-5371-4280-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΠερίληψηΣ.Σ..pdf209.96 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

263
Last Week
1
Last month
7
checked on May 13, 2024

Download(s)

91
checked on May 13, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.