Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/336
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΒυρίδης, Ιωάννης-
dc.contributor.advisorΚουτίνας, Μιχάλης-
dc.contributor.authorΠάτσαλου, Μαρία-
dc.date.accessioned2015-01-22T06:51:13Z
dc.date.accessioned2015-11-30T07:27:58Z-
dc.date.available2015-01-22T06:51:13Z
dc.date.available2015-11-30T07:27:58Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/336-
dc.description.abstractΗ παρούσα διατριβή έχει ως σκοπό την απομόνωση μικροοργανισμών οι οποίοι να έχουν δυνατότητα διάσπασης της φλούδας πορτοκαλιού και να δώσουν ως μεταβολικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και συγκεκριμένα αιθανόλη, ενώ ταυτόχρονα να επιβιώνουν υπό την παρουσία Δ-λιμονένιου. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πορτοκαλιού καθώς επίσης και η αξιοποιήσεις που μπορούν να έχουν τα απόβλητα από μια βιομηχανία παρασκευής χυμού πορτοκαλιού. Επισημαίνεται ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η παραγωγή αιθανόλης στις μέρες μας και οι τρόποι ανάκτησής της από τις φλούδες εσπεριδοειδών. Επίσης στο κεφάλαιο αυτό παρουσιάζονται τεχνικές απομονώσεως μικροοργανισμών. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται η παρουσίαση των μεθόδων και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την διεκπεραίωση της παρούσας διατριβής καθώς επίσης και των πειραμάτων που έλαβαν χώρα τόσο για την απομόνωση του μικροοργανισμού όσο και για την μελέτη του. Παράλληλα γίνεται η ανάλυση και συζήτηση των αποτελεσμάτων στο τρίτο κεφάλαιο μέσα από διαγράμματα και σχήματα για την καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας του μικροοργανισμού ο οποίος έχει απομονωθεί.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectOrange Juiceen_US
dc.subjectMicroorganismsen_US
dc.subject.otherΧυμός Πορτοκαλιούen_US
dc.subject.otherΜικροοργανισμοίen_US
dc.titleΕπεξεργασία αποβλήτων από βιομηχανία παρασκευής χυμού πορτοκαλιού για παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίαςen_US
dc.typeMSc Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.dept.handle123456789/7en
dc.relation.deptDepartment of Chemical Engineeringen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2012-2013en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Managementen_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_bdcc-
item.openairetypemasterThesis-
item.languageiso639-1el-
crisitem.author.deptDepartment of Chemical Engineering-
crisitem.author.deptDepartment of Chemical Engineering-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0001-8316-4577-
crisitem.author.orcid0000-0002-5371-4280-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Εργασίες/ Master's thesis
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Περίληψη Πάτσαλου Μαρία.pdf209.47 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

493
Last Week
1
Last month
5
checked on May 12, 2024

Download(s)

231
checked on May 12, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.