Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/30524
Title: Διατροφή των μόσχων(Calf Nutrition)
Authors: Προκοπίου, Βασιλεία 
Keywords: Μόσχος;πρωτόγαλα;απογαλακτισμός;ανοσοσφαιρίνες;αντισώματα
Advisor: Τζαμαλούκας, Ουράνιος
Issue Date: May-2023
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Abstract: Η διατροφή των μόσχων είναι μια σημαντική πτυχή της αγελαδοτροφίας , καθώς μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη των ζώων. Η σωστή διατροφή κατά την περίοδο από την γέννηση έως πριν από τον απογαλακτισμό είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη της υγείας και της ανάπτυξης του μοσχαριού, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη παραγωγικότητα στη μετέπειτα ζωή. Αυτή η βιβλιογραφική μελέτη παρουσιάζει ορισμένους από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφή των μοσχαριών, συμπεριλαμβανομένης της σύνθεσης και της ποιότητας του πρωτογάλακτος, καθώς και του χρόνου και της μεθόδου απογαλακτισμού. Επιπλέον, υπογραμμίζει τη σημασία της συγκέντρωσης του πρωτογάλακτος σε ανοσοσφαιρίνες (IgG),καθώς επίσης και τον ρόλο του υποκατάστατου γάλακτος και των τροφών εκκίνησης στην ανάπτυξη των μόσχων . Με την κατανόηση και τη διαχείριση της διατροφής των μοσχαριών, οι παραγωγοί μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και την απόδοση των ζώων της μονάδας τους, οδηγώντας τελικά σε πιο αποτελεσματική και κερδοφόρα κτηνοτροφική παραγωγή.
Description: Calf nutrition is an important aspect of livestock production, as it can have a significant impact on the growth and development of the animals. Proper nutrition in the pre-weaning period is vital for optimal calf health and development, which in turn can lead to improved productivity in later life. This literature review presents some of the key factors influencing calf nutrition, including the composition and quality of colostrum, as well as the timing and method of weaning. In addition, it highlights the importance of the immunoglobulin (IgG) concentration of colostrum, as well as the role of milk replacer and starter diets in calf development. By understanding and managing calf nutrition, producers can improve the health and performance of their farm animals, ultimately leading to more efficient and profitable livestock production.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/30524
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΠΕΡΙΛΗΨΗ_Βασιλεία Προκοπίου_BSC_2023.pdfΠΕΡΙΛΗΨΗ187.97 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show full item record

Page view(s) 50

55
Last Week
3
Last month
10
checked on May 1, 2024

Download(s) 50

40
checked on May 1, 2024

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons