Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/26698
Title: Βιολογική αγελαδοτροφία στην Κύπρο (περιγραφή βιολογικής μονάδας)
Authors: Δημοσθένους, Αντώνης 
Keywords: Βιολογική παραγωγή γάλακτος;Διαχείριση ασθενειών;Διαφορές με το συμβατικό σύστημα
Advisor: Τζαμαλούκας, Ουράνιος
Issue Date: May-2022
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Abstract: Στην παρούσα πτυχιακή θα γίνει μια περιγραφή της βιολογικής παραγωγής αγελαδινού γάλακτος στην Κύπρο. Αρχικά δίνονται γενικά στοιχεία για τη βιολογική παραγωγή στην Ευρώπη και ειδικά για την παραγωγή στην Κύπρο, όπως αυτή αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια η μελέτη επικεντρώνεται στην αναλυτική περιγραφή μιας βιολογικής μονάδας παραγωγής αγελαδινού γάλακτος στην περιοχή της Ορούντας στην επαρχία Λευκωσίας. Στην πτυχιακή περιγράφεται η διαχείριση των ζώων διαφορετικών ηλικιών δίνοντας επίσης στοιχεία για την διατροφή, την άμελξη, τη διαχείριση ασθενειών, την αναπαραγωγή και τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη μονάδα. Στην περιγραφή αυτή αναδεικνύονται οι διαφορές στην εκτροφή σε σύγκριση με το συμβατικό σύστημα παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Στα συμπεράσματα της μελέτης αναφέρονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη μονάδα και μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για τη βιολογική παραγωγή γάλακτος στο νησί.
Description: In this dissertation we will describe the organic production of cow’s milk in Cyprus. Initially, general data are given on organic production in Europe and especially on production in Cyprus, as it has developed in recent years. Then the study focuses on the detailed description of an organic farm producing cow milk in Orounda, in the province of Nicosia. The management of cows at different stages of production is described, giving also information on the nutrition, milking procedures, disease management, reproduction and facilities used by the farm. The description highlights the differences in organic milk production compared to the conventional system. The conclusions of the study refer to the problems faced by this specific farm in organic milk production and useful conclusions can be drawn for organic milk production, in the island
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/26698
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Περίληψη Αντώνης Δημοσθένους.pdfAbstract151.47 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show full item record

Page view(s) 50

76
Last Week
1
Last month
2
checked on May 1, 2024

Download(s) 50

58
checked on May 1, 2024

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons