Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/23337
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΜαγγανάρης, Γιώργος Α.-
dc.contributor.authorΤσιηφτές, Αντρέας-
dc.date.accessioned2021-10-22T07:30:04Z-
dc.date.available2021-10-22T07:30:04Z-
dc.date.issued2021-05-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/23337-
dc.descriptionCommandaria is a sweet dessert wine delivered from sun-dried grapes of the indigenous cultivars ‘Xinisteri’ and ‘Mavro’. The wine history of Cyprus is inextricably aligned with Commandaria, a protected Designation of Origin (PDO) product. The aim of this dissertation was the review of historical data, methods of preparation and description of the legal framework governing the production of Commandaria. Based on its technical file, the production of Commandaria has very narrow limits and method of preparation and can be produced only in the 14 villages of the province of Limassol, while only its bottling is allowed to take place elsewhere. Most commercial labels of Commandaria use a mixture of the two cultivars but their ratio differs, depending on the availability of each cultivar every year. Each winery follows its means of dehydration as well as of aging process. In addition, the present study refers to other sweet wines produced globally that resemble Commandaria, either in the way they are made or in their sugar content.en_US
dc.description.abstractΗ Κουμανδαρία είναι ένα γλυκό επιδόρπιο κρασί που παράγεται από λιαστά σταφύλια τα οποία προέρχονται από τις γηγενείς ποικιλίες ‘Ξυνιστέρι’ και ‘Ντόπιο Μαύρο’. Η αμπελοοινική ιστορία της Κύπρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Κουμανδαρίας, η οποία αποτελεί Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης. Ο σκοπός της παρούσας διατριβής ήταν η βιβλιογραφική ανασκόπηση ιστορικών δεδομένων, μεθόδων παρασκευής και περιγραφή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την παραγωγή Κουμανδαρίας. Με βάση και τον τεχνικό της φάκελο, η παραγωγή Κουμανδαρίας έχει πολύ στενά όρια και τρόπο παρασκευής και μπορεί να παραχθεί μόνο στα 14 χωριά της ορεινής επαρχίας Λεμεσού, ενώ μόνο η εμφιάλωση της επιτρέπεται να γίνει σε άλλο μέρος. Αναφορικά με την Κουμανδαρία, συνήθως στις πλείστες ετικέτες χρησιμοποιείτε μείγμα των δύο ποικιλιών αλλά η αναλογία διαφέρει αναλόγως την χρονιά και την διαθεσιμότητα της παραγωγής. Τέλος, γίνεται αναφορά σε ορισμένες ετικέτες Κουμανδαρίας αναφορικά με τον τρόπο λιάσματος των σταφυλιών, την επιλογή του μείγματος των ποικιλιών, τον τρόπο παλαίωσης και άλλες παραμέτρους. Επιπρόσθετα, η παρούσα διατριβή κάνει αναφορά σε γλυκά κρασιά που παράγονται σε άλλες χώρες και που προσομοιάζουν με την Κουμανδαρία, είτε στον τρόπο παρασκευής τους είτε στην περιεκτικότητα τους σε σάκχαρα.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science, Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management, Cyprus University of Technologyen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΚουμανδαρίαen_US
dc.subjectΠοικιλίεςen_US
dc.subjectΜέθοδοι παρασκευήςen_US
dc.subject.otherCommandariaen_US
dc.subject.otherVarietiesen_US
dc.subject.otherMethods of preparationen_US
dc.titleΚουμανδαρίαen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2020-2021en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Managementen_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.languageiso639-1el-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0002-5849-6104-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
πτυχειακή-τσιηφτες-αντρέας - ABSTRACT.pdfAbstract193.61 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

83
Last Week
4
Last month
7
checked on May 13, 2024

Download(s) 50

58
checked on May 13, 2024

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons