Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/18625
Title: Φανζινς(ζαϊνς) : «γκρεμίζοντας τα στερεότυπα» : ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς τα στερεότυπα της ομοφυλοφιλίας
Authors: Παντέχη, Αναστασία 
Keywords: Στερεότυπα;Ομοφυλοφιλία;ΛΟΑΤ;Φανζίν;Ζάιν
Advisor: Παναγίδης, Όμηρος
Issue Date: 2017
Department: Department of Multimedia and Graphic Arts
Faculty: Faculty of Fine and Applied Arts
Abstract: Στην συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία, διερευνώνται τα στερεότυπα που έρχονται αντιμέτωπα τα ΛΟΑΤ, και πιο συγκεκριμένα τα ομοφυλόφιλα άτομα, καθώς όπως και οι συνέπειες που ακολουθούν με τη συνεχή προβολή των στερεοτύπων. Παρατηρούμε πως τους αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία, και σαν λύση θα δημιουργηθεί και θα δημοσιευτεί ένα zine, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό ως προς την χρήση των στερεοτύπων και γενικότερα την αντιμετώπιση που θα έχουν ως προς την ΛΟΑΤ κοινωνία. Με τη συνέντευξη που είχα με τη συστημική ψυχοθεραπεύτρια κ. Ανδρέου, καταλήξαμε στο ότι υπάρχουν πολλά στερεότυπα με έμφαση στα ομοφυλόφιλα- γκέι άτομα και ότι ο πιο καλός τρόπος να προκαλέσουμε εμπάθεια στο κοινό είναι μέσω «εκπαίδευσής» για το τι είναι ακριβώς τα γκέι άτομα. Επιπλέων, για σκοπούς κατεύθυνσης και προσανατολισμού προς τη θεματική που επιλέχθηκε, πραγματοποιήθηκε μία έρευνα ως προς τον ορισμό του zine, την ιστορία του, τις κατηγορίες του και την ανάγκη της ύπαρξης της κοινωτητας των zinsters. Τέλος, δημιουργίθηκε ένα zine τύπου μίνικόμικ, όπου με καυστικό τρόπο σατιρίζει τις κοινες χαζές ατάκες που ακούνε τα ΛΟΑΤ και κυρίως γκέι άτομα.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/18625
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Αναστασία Παντέχη περίληψη.pdfΠερίληψη110.01 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show full item record

Page view(s) 20

171
Last Week
1
Last month
5
checked on Jun 11, 2024

Download(s) 20

105
checked on Jun 11, 2024

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons