Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/14948
Title: Εξέλιξη και δυναμική καλλιέργειας καρπών ροδακινιάς τύπου πλακέ
Authors: Αντωνίου, Δημήτρης 
Keywords: ροδακινιά;ποικιλία;ροδάκινα πλακέ;διατροφική αξία;κιτρινόσαρκες ποικιλίες;λευκόσαρκες ποικιλίες;χαρακτηριστικά
Advisor: Μαγγανάρης, Γιώργος Α.
Issue Date: May-2019
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management
Abstract: Η καλλιέργεια της ροδακινιάς ανήκει στις τρεις κυριότερες καλλιέργειες φυλλοβόλλων οπωροφόρων δένδρων. Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες ροδάκινων που έχουν κοινά χαρακτηριστικά αλλά και η καθεμία έχει τα δικά της ιδιαίτερα γνωρίσματα. Η παρούσα εργασία επικεντρώνεται στην παρουσίαση διάφορων ποικιλιών της κατηγορίας των πλακέ ροδάκινων. Αρχικά στο 1ο κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγική έρευνα που αφορά την χώρα καταγωγής της ροδακινιάς και πώς έχει επεκταθεί στις υπόλοιπες χώρες όπου καλλιεργείται, επίσης επισημαίνονται τα κυριότερα βοτανικά χαρακτηριστικά του δένδρου, καθώς και οι εδαφοκληματικές απαιτήσεις του. Στην συνέχεια παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία ως προς τις ποσότητες παραγωγής και τις κυριότερες χώρες παραγωγής. Ακολούθως, παρουσιάζεται η διατροφική αξία των ροδάκινων και τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Το κύριο μέρος της εργασίας περιγραφει σημαντικές κιτρινόσαρκες και λευκόσαρκες ποικιλίες ροδακινιάς τύπου πλακέ, Για κάθε ποικιλία γίνεται αναφορά για το πως προέκυψε, το έτος δημιουργίας, τη χρονική περίοδο άνθισης και ωρίμανσης του καρπού, καθώς και τα εξωτερικά και ποιοτικά της χαρακτηριστικά.
Description: Peach is the third most cultivated temperate fruit tree crop worldwide, after apple and pear. There are many peach cultivars that have common characteristics, but each one has its own particular traits. This work focuses on the presentation of various cultivars that belong in the flat peach type. Initially, we discuss about origin and expansion of peach worldwide, its main botanical characteristics and its soil and climate requirements, along with main producing countries and production volumes. Their nutritional value and quality attributes of peach are also discussed. The main part of this study deals with the decription of main flat type peach cultivars, both yellow and white fleshed. We provide information about the breeding program from which they have been evolved, blooming and ripening period, as well as its external and qualitative characteristics
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/14948
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.pdf189.8 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show full item record

Page view(s)

245
Last Week
2
Last month
7
checked on Apr 27, 2024

Download(s) 50

81
checked on Apr 27, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.