Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/14472
Title: Αποκεντρωμένη διαχείριση βιο-απόβλητων και αξιοποίηση τους με χρήση εναλλακτικών και καινοτόμων συστημάτων επεξεργασίας
Authors: Σωτηρίου, Μάριος 
Keywords: Διαχείριση στερεών αποβλήτων;Βιοαπόβλητα;Ξηραντήρες;Κοινότητα Παλώδιας
Advisor: Σάββα, Πέτρος
Issue Date: May-2019
Department: Department of Chemical Engineering
Faculty: Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management
Abstract: Η ορθή διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) επιφέρει οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά οφέλη προς τους Δήμους αλλά και τις Κοινότητες. Η παρούσα Πτυχιακή Διατριβή αφορά τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων με εφαρμογή στην κοινότητα Παλώδιας. Αρχικά, δόθηκε ορισμός για τα αστικά απόβλητα, εν συνεχεία ταξινομήθηκαν τα απορρίμματα στις διάφορες κατηγορίες και αναλύθηκαν τα φυσικοχημικά και βιολογικά χαρακτηριστικά των αποβλήτων. Επίσης, αναλύθηκε ο τρόπος υπολογισμού των ποσοτήτων των απορριμμάτων. Μελετήθηκε η υπάρχουσα εγκατάσταση στην περιοχή της Παλώδιας αλλά και της ευρύτερης περιοχής όσον αφορά τη διαχείριση των ΑΣΑ. Επιπλέον, για την εκπόνηση της παρούσας Πτυχιακής Διατριβής συλλέχθηκαν πληροφορίες για την κοινότητα, όπως τα δημογραφικά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά αλλά και πληροφορίες για τους παραγωγικούς τομείς. Επίσης, εξετάστηκαν οι παραγόμενες ποσότητες των ΑΣΑ από 2007 έως το 2009, και με αναλύσεις πεδίου καταγράφηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Απώτερος σκοπός όλων των παραπάνω ενεργειών ήταν η δημιουργία εναλλακτικού σεναρίου διαχείρισης των ΑΣΑ στην κοινότητα της Παλώδιας και πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή του σχεδίου αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων και αξιοποίησή τους με τη χρήση εναλλακτικών και καινοτόμων συστημάτων επεξεργασίας. Η πρόταση αυτή στηρίζεται στις αρχές της πρόληψης, της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης με στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας με μηδενικά απόβλητα. Ο στόχος του έργου είναι η προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου η μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο αντανακλάται στα Δημοτικά τέλη της κάθε κοινότητας.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/14472
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΜΑΡΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ.pdfΠερίληψη125.1 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show full item record

Page view(s) 50

185
Last Week
2
Last month
7
checked on May 1, 2024

Download(s) 50

101
checked on May 1, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.