Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/12894
Title: Προεδρικές εκλογές 2018: ανάλυση θεματολογίας και πλαισίωσης της ελληνοκυπριακής έντυπης και διαδικτυακής ειδησεογραφίας
Authors: Κωνσταντίνου, Μάριος 
Keywords: Προεδρικές εκλογές 2018;Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης;Θεματολογία;Πλαισίωση;Ειδησεογραφία;Ειδήσεις
Advisor: Αντωνιάδης, Ευριπίδης
Issue Date: 2018
Department: Department of Communication and Internet Studies
Faculty: Faculty of Communication and Media Studies
Abstract: Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο «Προεδρικές Εκλογές 2018: Ανάλυση Θεματολογίας και Πλαισίωσης της Ελληνοκυπριακής Ειδησεογραφίας» εκπονήθηκε από τον Μάριο Κωνσταντίνου, φοιτητή του Η' εξαμήνου του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου υπό την επίβλεψη του Δρ. Ευριπίδη Αντωνιάδη και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2018. Ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντικός, καθώς αποτελεί τον κυρίαρχο διαμορφωτή της ειδησεογραφίας και της δημόσιας επικοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, τόσο η κοινωνία των πολιτών όσο και οι πολιτικοί δρώντες, αποτελούν τους δύο επιπλέον συντελεστές στο τρίγωνο της διαμόρφωσης και επιρροής της επικοινωνίας για τα κοινωνικά τεκταινόμενα. Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η διερεύνηση της θεματολογίας και της πλαισίωσης της Ελληνοκυπριακής έντυπης και διαδικτυακής ειδησεογραφίας. Συγκεκριμένα, στην έρευνα αυτή εξετάζεται η βασική θεματολογία που εντοπίστηκε στα έντυπα και διαδικτυακά Μέσα ενημέρωσης κατά την προεκλογική περίοδο των προεδρικών εκλογών της Κύπρου το 2018. Τα Μέσα ενημέρωσης που επιλέχθηκαν προς ανάλυση ήταν οι εφημερίδες Ο Φιλελεύθερος και Πολίτης, καθώς και οι διαδικτυακές ενημερωτικές ιστοσελίδες Sigmalive και Antl Iwo, λόγω και του υψηλού ποσοστού αναγνωσιμότητας που παρουσίασαν. Επίσης, η έρευνα εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο πλαισιώθηκαν τα θέματα των ειδήσεων που εμφανίστηκαν. Επιδίωξη της παρούσας έρευνας είναι να δώσει απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα, εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο το ερευνητικό κενό που εντοπίζεται στην υπάρχουσα βιβλιογραφία.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/12894
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Marios Konstantinou.pdfπλήρες κείμενο1.57 MBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show full item record

Page view(s) 50

337
Last Week
0
Last month
3
checked on Jun 1, 2024

Download(s) 50

469
checked on Jun 1, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.