Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/10216
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΜπότσαρης, Γιώργος-
dc.contributor.authorΚασενίδη, Κατερίνα-
dc.date.accessioned2017-08-09T10:18:11Z-
dc.date.available2017-08-09T10:18:11Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/10216-
dc.descriptionΗ παρούσα μελέτη αποσκοπεί στη συνολική διερεύνηση της μικροβιολογικής ποιότητας του παγωμένου καπνιστού σολομού και τη παράθεση νέων μεθόδων επεξεργασίας από την επιστημονική βιβλιογραφία. Η μικροβιολογική ποιότητα του σολομού επηρεάζεται από πολλούς παραμέτρους, ποιοτικούς και μικροβιολογικούς, καθώς επίσης και από την μέθοδο επεξεργασίας. Οι ποιοτικοί παράμετροι συμπεριλαμβάνουν την ΙΣΝ, την υφή και το χρώμα. Οι μικροβιολογικοί παράμετροι εμπερικλείουν όλους τους πιθανούς κινδύνους που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα, την εμφάνιση αλλά και την διατηρησιμότητα του τελικού προϊόντος. Στην κατηγορία αυτή βρίσκουμε τους αλλοιωγόνους μικροοργανισμούς, τα παθογόνα βακτήρια καθώς επίσης και τα παράσιτα. Τέλος, γίνεται αναφορά στις μεθόδους επεξεργασίας του παγωμένου καπνιστού σολομού. Αναλύονται δύο μέθοδοι, η επεξεργασία με υψηλή πίεση και η επεξεργασία με ακτινοβολία.en_US
dc.description.abstractThe present study aims at the overall investigation of the microbiological quality of frozen smoked salmon and the introduction of new methods of treatment from the scientific literature. The microbiological quality of salmon is influenced by many parameters, both qualitative and microbiological, as well as by the processing method. Qualitative parameters include water retention capacity, texture and color. Microbiological parameters encompass all possible hazards that can affect the quality, appearance and sustainability of the final product. In this category we find spoilage microorganisms, pathogenic bacteria as well as parasites. Finally, reference is made to the methods of processing frozen smoked salmon. Two methods are analyzed, high pressure treatment and radiation treatment.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectΜicrobiologyen_US
dc.subjectQualityen_US
dc.subjectSmokeden_US
dc.subjectSalmonen_US
dc.subject.otherΜικροβιολογίαen_US
dc.subject.otherΠοιότηταen_US
dc.subject.otherΚαπνιστόςen_US
dc.subject.otherΣολομόςen_US
dc.titleΜικροβιολογική ποιότητα παγωμένου καπνιστού σολομούen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyearemptyen_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1el-
item.openairetypebachelorThesis-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-3197-6535-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΚΑΣΕΝΙΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ.pdfAbstract247.06 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s) 50

169
Last Week
0
Last month
6
checked on May 21, 2024

Download(s) 50

79
checked on May 21, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.