Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/10027
Title: Τρόποι λειτουργίας και εκμετάλευση γεωθερμικών συστημάτων ενέργειας
Authors: Ττοφαρή, Χρίστος 
Keywords: Γεωθερμία;Εναλλάκτες Θερμότητας;Αντλία Θερμότητας;Εξοικονόμηση;Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας;Θέρμανση & Ψύξη Χώρου
Advisor: Χαραλαμπίδης, Αλέξανδρος Γ.
Issue Date: Dec-2016
Department: Department of Chemical Engineering
Faculty: Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Abstract: Η εργασία αυτή αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για την κατανόηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικότερα της γεωθερμίας που είναι μια καινούργια μέθοδος για τα δεδομένα της Κύπρου. Μια καινούργια προσέγγιση για εξοικονόμηση ενέργειας και διοξειδίου του άνθρακα κυρίως σε γραφεία και ξενοδοχειακές μονάδες. Μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε τον τρόπο σχεδιασμού μιας γεωθερμικής εγκατάστασης, για παραγωγή ηλεκτρισμού, εξοικονόμηση στο κλιματισμό και θέρμανσης, καθώς και τη συνεργασία αυτής με άλλα συστήματα. Η εργασία είναι βιβλιογραφική. Αποτελείται από 7 κεφάλαια, όπου αφιερώνεται σε βασικές αρχές διάφορων τεχνολογιών ανανεώσιμών πηγών ενέργειας και περιγράφεται βιβλιογραφικά η χρήση της γεωθερμίας παγκοσμίως και οι διάφορες μεταβλητές που πρέπει να μελετηθούν πριν την εγκατάσταση αυτού. Γίνεται περιγραφή των βασικών αρχών του κλιματισμού όπως και ορισμένων συστημάτων που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια αυτού. Οι άνθρωποι πρέπει να ενημερωθούν για την γεωθερμία επειδή είναι μια καινούργια, αξιόπιστη και αποδοτική μέθοδος εκμετάλλευσης ΑΠΕ. Με αυτή την μελέτη, οι αναγνώστες θα κατανοήσουν και θα τους ελκύσει αυτή η καινούργια μέθοδος ΑΠΕ.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/10027
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: MSc Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Εργασίες/ Master's thesis

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Abstract.pdfAbstract549.47 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show full item record

Page view(s) 20

416
Last Week
1
Last month
5
checked on Apr 30, 2024

Download(s)

275
checked on Apr 30, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.