Please use this identifier to cite or link to this item: http://ktisis.cut.ac.cy/handle/10488/5437
Title: Δημιουργία ταυτότητας των παραδοσιακών προιόντων για την προώθηση της κυπριακής κουλτούρας
Authors: Κωνσταντίνου, Ξένια
Keywords: Κυπριακής κουλτούρας
Κύπρος--Ήθη και έθιμα
Issue Date: 2011
Publisher: Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επικοινωνίας, Cyprus University of Technology
Abstract: Η πολιτιστική κληρονομιά της κάθε χώρας είναι μοναδική και αναντικατάστατη. Γι’ αυτό το λόγο ο κάθε λαός πρέπει να προστατεύει τις παραδόσεις του τόπου του μέσα από το πέρασμα των χρόνων, έτσι ώστε αυτές να παραμείνουν αναλλοίωτες καθώς επίσης και να παραδοθούν στις επόμενες γενιές όπως αυτές παραδόθηκαν και σε αυτούς. Μπορεί η Κύπρος γεωγραφικά να είναι ένα μικρό νησί και να το κατέκτησαν πολλοί κατακτητές δεν έπαψε όμως να θυμάται τα ήθη και τα έθιμα του. Ένα κομμάτι της κυπριακής παράδοσης είναι και τα προϊόντα του νησιού. Αυθεντικά προϊόντα από διαλεγμένα υλικά που προσφέρουν στον καταναλωτή μια ξεχωριστή και μοναδική γευστική εμπειρία. Προϊόντα όπως είναι τα λουκούμια, το παστέλι, ο σιουτζιούκος και το κιοφτέρι. Για να μπορούν όμως αυτά τα προϊόντα της Κύπρου να κρατηθούν στην ζωή και να αντέξουν μέσα από τα χρόνια, πρέπει να δημιουργηθούν συσκευασίες που θα τα προστατεύουν καθώς και θα τα αναδεικνύουν στον καταναλωτή. Σε αυτή την εργασία γίνεται μία προσπάθεια για την δημιουργία μιας ενιαίας ταυτότητας των τυπικών παραδοσιακών προϊόντων μέσα από τον σχεδιασμό των συσκευασιών τους.
Description: The culture of every country is unique and at the same time is irreplaceable. For this particular reasons the people of each country must protect the traditions and the culture as a whole in order not to be forgotten through the years and to be given by generation to generation. It seems that Cyprus geographically is a small island and it suffered a lot of conquerors, but the customs are not forgotten. One small part of the political culture of Cyprus is the products they make. Authentic products and with specific ingredients, they offer to the consumer the unique and special flavor experience that they always be remembered. Products like loukoumi, pasteli , siousioukos and kiofteri. In order for these products to be kept alive throughout the years it must be packaged in a way that it displays and protects the product shown to the consumer. In this assignment it will be show an effort in order to create a common identity for these typical products of Cyprus through the creation of the design for the products.
URI: http://ktisis.cut.ac.cy/handle/10488/5437
http://172.16.21.12:8080/jspui/handle/10488/5437
http://hdl.handle.net/10488/5437
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
XENIA KONSTANTINOY.pdf7.23 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Page view(s) 50

10
checked on Mar 27, 2017

Download(s) 10

5
checked on Mar 27, 2017

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.