Please use this identifier to cite or link to this item: http://ktisis.cut.ac.cy/handle/10488/4791
Title: Η σημασία της αντιοξειδωτικής διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Authors: Γιάγκου, Χρυσάνθη 
Keywords: Καρκίνος του μαστού;Μέτρα πρόληψης;Επιδημιολογία;Αντιοξειδωτικές τροφές
Advisor: Τσίτση, Θεολογία
Issue Date: 2014
Publisher: Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Abstract: ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Ο καρκίνος του μαστού, είναι ένας από τους πιο συχνούς καρκίνους ανάμεσα στον γυναικείο και αντρικό πληθυσμό. Στην πτυχιακή αυτή θα μιλήσουμε γενικά για τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον καρκίνο του μαστού, όπως αναφέρεται και στο κεφάλαιο 1. Η Επιδημιολογία αναγράφεται με τους τύπους του καρκίνου (και σπάνιες μορφές καρκίνου σε άνδρες), στο τρόπος ζωής και στους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού με έμφαση στη διατροφή αφού το θέμα που θα αναλυθεί πιο κάτω είναι η Σημασία των αντιοξειδωτικών τροφών στο καρκίνο του μαστού. Τα αποτελέσματα και κάποια από τα συμπεράσματα που δεν είναι στατιστικά σημαντικά, αναλύονται μέσα από τα επιστημονικά άρθρα που χρησιμοποιήθηκαν την εργασία μέσα από τις επιστημονικές έρευνες που έγινα. ΣΚΟΠΟΣ: O Σκοπός αυτής της πτυχιακής ανασκόπησης, είναι η διερεύνηση της σχέσης επίδρασης των αντιοξειδωτικών τροφών στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: Χρησιμοποιήθηκαν δημοσιευμένες ερευνητικές μελέτες και επιστημονικά άρθρα μέσω αναζήτησης στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων PUBMED. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Για την καλύτερη παρουσίαση των αποτελεσμάτων ακολουθείται η περιγραφή ανά θεματική κατηγορία . Γίνεται ομαδοποίηση σε σχέση με το υλικό και μέθοδο και των κύριων ευρημάτων. Η παρουσίαση των ερευνών αρχίζει με την πρώτη υποκατηγορία. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μέσα από την έρευνα αυτή κάποια τρόφιμα φαίνεται να συμβάλουν σαν ένας προστατευτικός παράγοντας πρόληψης για το καρκίνο του μαστού. Παρόλα αυτά οι έρευνες δεν δίνουν ακριβής αποτελέσματα έτσι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα του θέματος σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για πιο έγκυρα αποτελέσματα.
Description: INTRODUCTION: Breast cancer is one of the most common cancers among the female and male population. In this thesis we will talk generally about prevention measures against breast cancer, as mentioned in Chapter 1. Epidemiology is indicated amongst the types of cancer (and rare forms, Ca in men ) looking through lifestyle factors and cancer risk breast with emphasis on diet since the issue that will be discussed below is the Importance of antioxidant foods in breast cancer . The results, as well as some conclusions that I have reached throughout this research are analysed through the scientific articles used for this project together with scientific research. PURPOSE: The purpose of this dissertation review is to investigate the relationship effect of antioxidant foods in the prevention of breast cancer. MATERIAL AND METHODS: Published research studies were used together with scientific articles found after researching in electronic databases such as PUBMED. RESULTS : For the best presentation of the results a description by the subject matter will be followed. Clustering is in relation to the material and method and main findings. The presentation of the research begins with the first subcategory. CONCLUSION: To sum up, it can be seen throughout this study that some foods seem to contribute as a protective agent for the prevention of breast cancer. However, this research is not completely accurate and as to the subject matter mo.
URI: http://ktisis.cut.ac.cy/handle/10488/4791
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων
Type: Bachelors Thesis
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΓΙΑΓΚΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ.pdf730.78 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Page view(s) 50

32
Last Week
1
Last month
2
checked on Nov 21, 2017

Download(s) 20

15
checked on Nov 21, 2017

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.