Please use this identifier to cite or link to this item: http://ktisis.cut.ac.cy/handle/10488/3537
Title: Σύγκριση βιολογικού και συμβατικού πρόβειου γάλακτος της Κύπρου προς το προφίλ των λιπαρών οξέων που περιέχουν
Authors: Θεοφίλου, Αθανασία 
Keywords: Fatty Acids
Sheep's Milk
Saturated Fatty Acids
Issue Date: 2013
Publisher: Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Abstract: Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Ζωικής Παραγωγής του τμήματος Γεωπονικών Επιστημών Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων. Σκοπός της εργασίας αυτής ήταν η σύγκριση του προφίλ των λιπαρών οξέων του λίπους του γάλακτος από βιολογικές και συμβατικές εκτροφές προβάτων στην Κύπρο. Οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνταν σε κτηνοτροφικές μονάδες της Επαρχίας Λευκωσίας και της ελεύθερης Αμμοχώστου και διήρκησα για δυο χρονιά. Οι παράμετροι που αναλύθηκαν ήταν το προφίλ των λιπαρών οξέων του βιολογικού και του συμβατικού γάλακτος. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι στα κορεσμένα λιπαρά οξέα δεν υπάρχει στατιστική σημαντική διαφορά μεταξύ του συμβατικού και βιολογικού γάλακτος. Αντίθετα στα ακόρεστα λιπαρά οξέα το βιολογικό γάλα παρουσίασε σημαντική διαφορά στη συγκέντρωση Λινελαϊκού, α-Λινολενικού και συζευγμένου Λινελαϊκού σε σύγκριση με το συμβατικό γάλα. Στα υπόλοιπα λιπαρά οξέα δεν παρατηρήθηκε κάποια σημαντική διαφορά.
URI: http://ktisis.cut.ac.cy/jspui/handle/10488/3537
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή η αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΠΕΡΙΛΗΨΗ.pdf415.12 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Page view(s) 50

14
Last Week
1
Last month
checked on May 27, 2017

Download(s) 50

3
checked on May 27, 2017

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.