Please use this identifier to cite or link to this item: http://ktisis.cut.ac.cy/handle/10488/3393
Title: Τεχνοοικονομική μελέτη τεχνολογίας παραγωγής υδρογόνου και χορήγηση του ως πρόσθετο καύσιμο σε μεκ
Authors: Σταύρου, Βάσος 
Keywords: Ποιότητα ζωής
Καύσιμα
Παραγωγή υδρογόνου
Issue Date: 2013
Publisher: Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος , Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Abstract: Ο άνθρωπος από τη φύση του έχει την τάση να επιζητεί λύσεις για την επιβίωσή του βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής του. Η συνεχόμενη και ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να έχει πληθώρα επιλογών που τον βοηθούν να αυξήσει το επίπεδο ζωής του σε ένα πιο ασφαλές και άνετο περιβάλλον. Ο κύριος παράγοντας που έχει καθοριστικό ρόλο για την δημιουργία ενός ασφαλούς και άνετου περιβάλλοντος διαβίωσης είναι η ενέργεια. Οι χώρες οι οποίες θεωρούνται πιο ανεπτυγμένες από κάποιες άλλες, παρουσιάζουν αυξημένα ποσά καταναλισκόμενης ενέργειας σε σχέση με τις υπόλοιπες. Επίσης, οι χώρες που βρίσκονται υπό ανάπτυξη παρουσιάζουν αυξητική τάση στη ζήτηση ενέργειας. Το σκηνικό αυτό έχει επιφέρει στις μέρες μας ζήτηση ενέργειας η οποία έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα και σε συνδυασμό με τα προβλεπόμενα αποθέματα ορυκτών καυσίμων τα οποία υπολογίζονται ότι επαρκούν για τα επόμενα 50 χρόνια είναι πιθανόν να προκληθεί ενεργειακή κρίση στον πλανήτη μας.
URI: http://ktisis.cut.ac.cy/jspui/handle/10488/3393
http://hdl.handle.net/10488/3393
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Εργασίες/ MSc Degree

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΒΑΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ.pdf756.86 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Page view(s) 20

24
Last Week
0
Last month
checked on May 30, 2017

Download(s) 20

4
checked on May 30, 2017

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.