Please use this identifier to cite or link to this item: http://ktisis.cut.ac.cy/handle/10488/10136
Title: Χαρτογράφηση του βιοσυνθετικού μονοπατιού της βιταμίνης Ε στην ελιά (Olea euroaena L.)
Authors: Γεωργιάδου, Αίγλη 
Keywords: Βιταμίνη Ε;Τοκοχρωμανόλες;Ελιά
Advisor: Φωτόπουλος, Βασίλειος
Issue Date: 2017
Publisher: Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Abstract: Η βιταμίνη Ε είναι μία ομάδα ενώσεων που είναι γνωστές ως τοκοχρωμανόλες και είναι ένα απαραίτητο λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό στη διατροφή του ανθρώπου. Οι τοκοχρωμανόλες είναι μία μικρή ομάδα φυσικών προϊόντων τα οποία συντίθενται μόνο από φωτοσυνθετικούς οργανισμούς και συμπεριλαμβάνουν δύο υποομάδες (τοκοφερόλες και τοκοτριενόλες). Κάθε υποομάδα αποτελείται από τέσσερις μορφές (α-, β-, γ- και δ-), αποδίδοντας ένα σύνολο από οκτώ μορφές. Η βιταμίνη Ε έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα και βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις σε καρπούς ελιάς. Στην παρούσα εργασία, χαρτογραφήθηκε το βιοσυνθετικό μονοπάτι της βιταμίνης Ε στον καρπό της ελιάς, σε διάφορα αναπτυξιακά στάδια. Για αυτό το σκοπό, χρησιμοποιήθηκε ένας συνδυασμός φυσιολογικών, αναλυτικών, βιοχημικών και μοριακών προσεγγίσεων. Για σκοπούς υλοποίησης της διδακτορικής εργασίας πραγματοποιήθηκαν τέσσερα ανεξάρτητα και ταυτόχρονα αλληλένδετα πειράματα.
Description: Vitamin E is a group of eight fat-soluble compounds known as tocochromanols and it is an essential lipid-soluble antioxidant in the human diet. Tocochromanols are a small group of natural products synthesized exclusively by photosynthetic organisms and are divided into two groups (tocopherols and tocotrienols). Each group contains four forms identified by prefixes α-, β-, γ-, and δ-, yielding a total of eight forms. Vitamin E has strong antioxidant capacity and is found in high concentrations in olive fruits, with previously demonstrated protective effect against cancer, diabetes, cardiovascular and neurological diseases. The current dissertation in biosynthetic pathway of vitamin E in olive fruits was mapped. To this extent, a combination of physiological, analytical, biochemical, and molecular approaches for a total of four independent, yet interrelated, experiments were employed.
URI: http://ktisis.cut.ac.cy/handle/10488/10136
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων
Type: PhD Thesis
Appears in Collections:Διδακτορικές Διατριβές/ PhD Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
abstract_Egli_Georgiadou.pdf371.38 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Page view(s)

14
Last Week
0
Last month
4
checked on Nov 23, 2017

Download(s) 20

10
checked on Nov 23, 2017

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.