Department of Management, Entrepreneurship and Digital Business

107625_htm1.png picture
Organization name
Department of Management, Entrepreneurship and Digital Business
Description
According to the UN World Tourism Organisation, in many countries, including Cyprus, the hospitality industry constitutes the main source of foreign exchange revenue and a primary contributor to the labour force. The same source predicts a rather prosperous future for the industry since more than 1.6 billion tourists will travel by the year 2020. In Cyprus, the hospitality industry contributes close to 13% of the country’s GDP and provides employment to forty-thousand employees. The hospitality industry comprises of lodging, food and beverage and travel establishments, as well as, public and private organisations that pursue the sustainable development, promotion and administration of the country’s tourism destinations. Reflecting the latest developments and trends of the volatile hospitality and tourism industry, the Department offers a Bachelors degree in Hotel and Tourism Management, a Masters degree in International Tourism and Hospitality Management as well as Doctoral studies. The Department strives to develop an ideal learning environment in which students will receive a pedagogically sound academic experience that adequately prepares them for a successful managerial-level career in the Hospitality and Tourism Industry. The programmes of study are designed to prepare potential graduates for careers in the public and service sectors and in private companies/organisations as well.

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)

Results 261-275 of 275 (Search time: 0.013 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
261May-2013Ευρήµατα της ∆ιεθνούς ∆ιαφάνειας Κύπρου για τη ∆ιαφθοράΚαπαρδή, Μαρία 
2622012Η μαρίνα της Λεμεσού : η μελλοντική ανάπτυξη και οι νέες προοπτικές που δημιουργούνται πως ενδέχεται να επηρεάσουν την τουριστική βιομηχανίαΔημοσθένους, Λευκή 
2632012Η παρακίνηση στον εργασιακό χώρο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της Λεμεσού : συγκριτική μελέτη στους εποχιακούς και μόνιμους εργαζομένουςΚωνσταντίνου, Κωνσταντίνος 
264Mar-2023Ισότητα των φύλων και Ορθόδοξη ΕκλησσίαΚαπαρδή, Μαρία 
265May-2022Κόπωση λήψης αποφάσεων και ικανοποίηση επιλογής. Πώς εφαρμόζεται στην συμπεριφορά του καταναλωτή.Καλογήρου, Χριστίνα 
2668-Mar-2023Κοινονικοπολιτικές Εμφυλες ΠροσεγγίσειςKrambia-Kapardis, Maria 
2672015ΝΜR in Dairy Lipid Research: Improving the fatty acid profile of sheep milk by olive cake supplementationSymeou, Pavlos C. ; Papaemmanouil, Christina ; Tsiafoulis, Constantinos G. ; Tzamaloukas, Ouranios ; Miltiadou, Despoina ; Gerothanassis, Ioannis P. 
2682012Οι γυναίκες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανέλιξη τους σε διευθυντικές θέσεις: η περίπτωση της ΛεμεσούΒασιλείου, Σωτηρούλα 
269Aug-2013Παγκόσµιο Βαρόµετρο της ∆ιαφθοράςκαι Αντιλήψεις των ΚυπρίωνΚαπαρδή, Μαρία 
2702012Παράγοντες που επηρεάζουν τις τουριστικές προτιμήσεις: η περίπτωση των φοιτητών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου ΚύπρουΓιαννακού, Σωκράτης 
271Aug-2019Πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού, καινοτομία και παραγωγικότητα στη επιχείρηση. Ο ρόλος της εμπιστοσύνης και της αφοσίωσης του προσωπικούΜιχαήλ, Μιχάλης Α. 
2722012Προβολή και ανάπτυξη του εξω-αιχμιακού τουριστικού προϊόντος της Κύπρου: η περίπτωση της ΠάφουΚωνσταντίνου, Χριστίνα 
273Oct-2015Συμβολές στην Επιστήμη του Δικαίου και των Διεθνών ΣχέσεωνKrambia-Kapardis, Maria 
2742012Τουρισμός πολιτιστικής κληρονομιάς: η περιπτωσιακή μελέτη της ΚύπρουΈλληνα, Αθηνά 
2752012Φεστιβάλ και προσέλκυση τουρισμού : η περίπτωση της ΛεμεσούΠοταμίτης, Σάββας