Browsing by Department (Thesis) Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science


jump to
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 25 to 44 of 422 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
30-May-2021In silico μελέτη της αντιδιαβητικής δράσης μεσογειακών φυτών με την χρήση της πλατφόρμας DIA-DBΚωνσταντίνου, Αθηνά 
May-2022In vitro αξιολόγηση της παρεμποδιστικής δράσης εκχυλισμάτων γλυκόριζας (Glycyrrhiza glabra) σε φυτοπαθογόνους και ωφέλιμους μικροοργανισμούςΡώσσης, Ανδρέας Ξ. 
Jun-2023The inclusion of carob in animal feed : a reviewHatzipapa, Rebecca 
Jan-2019Manipulation of the ACC (1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid) deaminase gene in Verticillium dahliae reveals a binary role for ACC in regulating virulence and plant defense: Two sides of the same coinTsolakidou, Maria Dimitra 
May-2019Melatonin as a Seed Priming Compound: Investigation about its effects on germination and root length when applied on Arabidopsis thaliana seedsPavlou, Jan Julian 
May-2020Methods for the biological control of Potato Cyst NematodesAdamou, Andri 
May-2018More than a fungicide: unravelling the beneficial effects of KM in plantsAntoniou, Chrystalla 
2014Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis : αιτιολογικός παράγοντας της νόσου του Crohn’s;Κάρυος, Ραφαήλ 
May-2023Poor farming systems and poverty in Eastern Uganda: Impacts on food security and food safetyBarasa, Daniel 
Mar-2016Quality and safety of fresh endive; Effect of spearmint and lavender essential oils treatmentXylia, Panayiota 
Jul-2020Study of microbiological and physicochemical characteristics of fermented table olives in Cyprus and the multifunctional properties of the predominant microbiotaAnagnostopoulos, Dimitrios A. 
May-2020UV/Vis και FTIR φασματοσκοπική μελέτη της αλληλεπίδρασης της αιμοσφαιρίνης με τα προϊόντα της αντίδρασης MaillardΑγαθοκλέους, Ιάκωβη 
2014Water resources of Cyprus under changing climatic conditionsCleridou, Niki 
30-May-2021Αγροβιομηχανικά απόβλητα και μη εδώδιμα μέρη φυτών ως πηγή φαινολικών συστατικών με εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμωνΧριστοφή, Ελίζα 
May-2019Αλκοολική ζύμωση και πτητικά συστατικά των κρασιώνΓεωργίου, Αθηνά 
2011Ανάκτηση αιθέριων έλαιων προστιθέμενης αξίας από χαρούπιαΧρυσοστόμου, Μαρία 
May-2023Ανάλυση PCR για την ταυτοποίηση Nosema spp. σε μελισσοκομεία της ΚύπρουΓεωργίου, Κωνσταντίνος 
Jun-2022Ανάλυση Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων στην Κύπρο 2011-2020 και Προοπτικές Εναρμόνισης με τη Στρατηγική Από το Αγρόκτημα στο ΠιάτοΓεωργίου, Νίκος 
May-2023Ανάπτυξη βιοαυτογραφικών τεχνικών για την αξιολόγηση της αντιβακτηριακής δράσης φυσικών προϊόντων έναντι του βακτηρίου Listeria monocytogenesΚωστή, Αλέξανδρος 
2017Ανάπτυξη βιοδιεργασίας παραγωγής ηλεκτρικού οξέος και βιοαιθανόλης από απόβλητα παρασκευής χυμών πορτοκαλιούΜακρή, Ευτυχία